Stockholms TEAMPRENEURER | Konsult| TEAL|

STOCKHOLMS "TEAMPRENEURER"

"Friheten som entrepreneur med tryggheten som anställd"

6

FAKTORER SOM KONSULT HOS OSS

mENINGSFULLHET

Syftet är att inte enbart skapa vinst, hos oss ska man jobba med något som är meningsfullt och med arbetsglädje som konsult. Med detta skapas mer energi, motivation och passion för att komma ur sängen varje morgon. Innovation, transparens och balans är nyckelorden. 

sJÄLVLEDARSKAP

Vi tror på att låta anställda bestämma själva vart, när, hur och med vem de vill jobba med. Denna frihet med att besluta, kommer även med ansvar, förtroende och belöning. Alltså inga chefer eller hemligheter här, allt är transparent.

Ett resultatbaserat  arbetssätt.

TEAMS & SAMARBETE

Vi har teams som är självorganiserade och bestämmer med trygghet hur de ska växa och utvecklas för att bemöta framtidens möjligheter och kunders behov.

Förr väntade anställda på chefens direktiv, nu är det på kundens behov.

Agile utveckling

Innovation kommer från att experimentera och vara adaptiva till möjligheter. Att vara medveten och inspireras vad som händer framåt och utanför företaget som boostar kreativitet och nyfikenhet.

coaching & ledarskap

Ledarskap är inte kopplat till rank, utan från ens kapacitet att leda i vårt nätverk, med teams skapar vi strukturer hur vi stöder, litar och coachar varandra. Vi leder arbetet framåt för långsiktighet "infinite game", att vi alltid strävar för att vara en bättre version av oss själva i alla aspekter från vår företagskultur, kunderbjudande och till oss själva som personer.

kontinuerligt lärande

"Utvecklas eller avvecklas", vi har stort fokus på att kontinuerligt utbilda sig eller andra former av självutveckling. Kontinuerlig lärning bidrar till att bygga upp sina talanger och styrkor i det man är intresserad att jobba med mest och uppnå mastery.

"It’s now time for every employee to be his or her own boss. Even Peter Drucker told us that ‘everyone can be CEO’." 

CEO Haier Zhang Ruimin

8

TRENDER FÖR FRAMTIDENS LEDARSKAP

8TrendsLong.png

70 0000 anställda

utan chefer.

Haier är en förebild för självorganiserade företag , nu världens största vitvaruföretag, firade nyligen 10 år av sin affärsmodell rendanheyi (eller win-win). VD Zhang Ruimin ser tillvägagångssättet som ett sätt att hålla sig liten och fokuserad - upprätthålla entreprenörskap, intimitet och snabbhet för en start - trots att det nu är en multinationell 32 miljarder dollar med 70 000 anställda. Haier är faktiskt en familj på 200 mikroföretag, var och en i stort sett autonom och 70 procent av dem med intäkter som överstiger 20 miljoner dollar förra året.

Haier är en smart living home solution plattform som leder i interneteran. 100 miljoner användare i mer än 100 länder, 24 utländska fabriker, 10 FoU-centra, 60 distributörer och 140 tusen återförsäljare, världens främsta tillverkare av vitvaror.

VI SÖKER TALANGER

BI Consult/

Projektledare

Malmö, Stockholm

Sweden

©2018 by Extrapreneur. Proudly created by Alex:)