5 tips innan ni börjar använda Jira

jira tips atlassian

Att välja rätt verktyg för att hantera projekt och uppgifter i ett företag är viktigt för att öka produktiviteten och effektiviteten. Ett populärt verktyg som många företag använder är Jira, en projekt- och uppgiftshanteringstjänst som utvecklats av Atlassian. Men innan ni börjar konfigurera Jira, finns det några viktiga faktorer att tänka på för att se till att er konfiguration blir framgångsrik och effektiv.

  1. Det första ni bör tänka på är skalbarhet. Det är viktigt att välja en konfiguration som kan hantera företagets nuvarande behov men som också kan skalas upp när företaget växer och kraven ökar. Att ha en plan för hur ni kommer att använda Jira i framtiden är viktigt så att ni kan välja rätt konfiguration utifrån behov.

  2. Ett annat område att tänka på är underhåll och drift. Ni måste säkerställa att ni har tillräckligt med resurser och stöd för att underhålla och driva Jira. Det bör finnas en plan för regelbunden uppgradering och underhåll av systemet, samt ha en kunnig personal som kan hantera eventuella tekniska problem som kan uppstå.

  3. Jira är inte en isolerad plattform. Företag använder vanligtvis flera system och verktyg för att hantera olika aspekter av sin verksamhet. Det är därför viktigt att se till att Jira kan integreras med dessa andra system och verktyg för att göra det möjligt för sömlös överföring av information och data. Ni bör också undersöka och välja relevanta appar som kan integreras med Jira för att ge extra funktionalitet och förbättra användarupplevelsen.

  4. Innan ni börjar konfigurera Jira är det viktigt att ni beskriver era arbetsflöden och processer. Ni bör välja en konfiguration som kan anpassas efter ert specifika arbetsflöde snarare än att försöka anpassa era processer efter Jira. Detta säkerställer att er Jira-inställning passar perfekt för just er och gör det enklare för användare att arbeta med systemet.

  5. Slutligen är det viktigt att samarbeta med en certifierad Atlassian Solution Partner för att få professionell rådgivning och rätt set-up av din Atlassian lösning. Extrapreneur har expertis inom Jira och kan hjälpa er att välja rätt konfiguration och appar, anpassa lösningen efter era behov och säkerställa att allt är korrekt installerat och integrerat.

Vill ni veta mer? Kontakta Rickard Dysenius för att få reda på hur Extrapreneur kan hjälpa er att nå nya höjder med era Atlassian-produkter!

Föregående
Föregående

Från idé till app

Nästa
Nästa

Visste ni att vi på Extraprenuer också kan leverera ett helt utvecklings-team?