Supportteam & Teamledare träffas och pratar strategi, struktur, samarbete och framtid

Extrapreneur har legat stabilt runt 50 personer ett tag nu och samtidigt har vi haft en organisation som egentligen bara klarat av att vara 30. Så under hösten förra året började vi ett arbete med att anpassa oss till vår nya viktklass. Som ett steg i detta arbete träffades Supportteamet och våra Teamledare för att prata om strategi, struktur, samarbete och framtiden förra fredagen. Vi är en grupp som samarbetar mycket och som utvecklas tillsammans med företaget.

Mötet tog plats i vår partner Softhouse fantastiska lokaler med utsikt över hamnen i Malmö. Tusen tack för gästvänligheten – ni är varmt välkomna att låna våra lokaler vid tillfälle!

Vision 2023

Vår vision står oföändrad inför 2023, att skapa ”Imponerade kunder & Stolta medarbetare” är förklaringen till varför vi finns. Vi har sedan länge mätt medarbetarnöjdhet med ett verktyg som heter PULS och kan stoltsera med en eNPS som ligger på 81 av 100. Nöjda men tänker att bra kan bli bättre så under våren kommer vi bland annat att satsa på ett mer strukturerat och mätbart sätt att hämta in feedback på oss och vårt arbete.

Extrapreneur’s strategi och tro på vad som krävs för att nå dit är inte det minsta hemlig, så låt oss berätta om vad vi diskuterade runt när vi träffades:

Roliga uppdrag: Att våra medarbetare har roligt på jobbet och utvecklas tillsammans med våra kunder är prio 1. Så det mäter vi och i vår senaste undersökning vår engagement score i PULS 8,6 av 10 på en skala. Det är tydligen rätt så bra, men vi strävar alltid efter att det ska bli bättre.

Rätt personer: Att ha team som har lagom storlek är viktigt både för att kunna bygga samhörighet och hantera kunddialog över tiden. Vi har målet att ett team ska vara 15 (+/-5) pers per team som idag är Leaders, Enablers, Creators och vårt nystartade team Extrabron i mamlö och creators i göteborg. För rätt personer finns det alltid plats hos oss.

Rätt stöd: För att se till att hjulen snurrar och vi har fokus på rätt saker på kort och lång sikt behövs stödfunktioner. Målet är att ha 10% vår kapacitet som ”overhead” för att ge teamen stöd för att hitta uppdrag, med rekrytering, lön- oich ekonomi samt samordning i olika former. Just nu ligger vi lite högre än 10 eftersom vi håller på och skruvar på organisationen.

Rätt buffert: För att säkerställa att vi har valfriheten att fatta de beslut vi själv står bakom i vardagen krävs att vi har en viss peng på banken som buffert och inte att drivas av vinstmaximering eller rädsla för underskott. En sådan frihet tror vi nås om man ligger på 10% marginal över tiden.

Föregående
Föregående

Workplace Big 5 som en viktig del av våra konsulters kompetensresor

Nästa
Nästa

Jira och test-appar - hur funkar det?